היי ליאת,
נשמע שהאינטראקציות החברתיות המתרחשות בביתכם קשות לך ומתסכלות אותך, זה מובן מאוד. אנו מניחות שקשה לחוות את ההתמודדות החברתית של ילדך ובמיוחד כאשר מדובר באירועים המתרחשים במרחב הביתי המוגן שלכם.
קודם כל, חשוב להבין שהקשרים החברתיים אחרי בית הספר משמעותיים וחשובים. זמן איכות עם חברים במרחב הביתי שלכם או שלהם מאפשר יצירת קשרים עמוקה, הדינמיקה החברתית שנוצרת משפיעה אחר כך גם בזמן הלימודים ומאפשרת קרבה ותחושת שייכות חברתית. כך שלמרות הקושי שאת חווה חשוב לאפשר לילד להזמין חברים הביתה וללכת להתארח אצל אחרים. כמובן-במידה שנכונה ונעימה גם לך.
יחד עם זאת, צריך לוודא שהאירוח לא עובר גבולות ושהחברות מיטיבה עם כל הצדדים. לא ציינת איך ילדך מתמודד עם האיומים האלו? האם מדובר בחבר אחד ספציפי שמתנהג כך או בכמה ילדים?
בכל מקרה אנו ממליצות למצוא זמן לבד עם הילד ולוודא שנוח לו שחברים מגיעים הביתה, שהוא יודע להגיד לא ולהבהיר לו שאת נוכחת שם בשביל לעזור לו במידת הצורך. מכיוון שמדובר בילדים קטנים יחסית נוכחות שקטה שלך כהורה לא תהיה חריגה ויכולה להוות עוגן לילד ולאפשר לו לעמוד על שלו. כדאי גם לשים לב מתי ילדך מצליח להתמודד עם האינטראקציה החברתית הזו לבדו ולאפשר לו לעשות זאת. התמודדות חברתית בטוחה בגיל צעיר עשויה להקנות לילד תחושת מסוגלות ותקל עליו ליצור קשרים חברתיים בריאים גם בגיל מבוגר יותר.
במידה ולתחושתך מדובר בתופעה רחבה שחוזרת על עצמה היינו ממליצות גם לשוחח עם מחנך/ת הכיתה ולהציף את הבעיה, כך תוכלי לדעת אם הדבר מתרחש גם בזמן בית הספר ואם ילדך מקבל שם גיבוי. אפשר גם לשוחח עם הורה של ילד האחר ולבקש התייחסות גם מהצד השני.
מוזמנת לחזור להתייעץ איתנו במידת הצורך, בהצלחה!