פורום התייעצות פתוח להורים

פורום התייעצות פתוח להורים

ניהול פורום: לירן ילין, שיר בר אדון, יפעת חנמן, אורן כהן וחן גלעדי

פרטים אישיים
* שם בפורום:
  שם פרטי:
  שם משפחה:
  דואל':
    (דואר אלקטרוני לא יופיע בפורום)

תוכן ההודעה
* נושא:

תוכן:
  Bold Underline Italic Link
צפיה

עריכה

רשימת קישורים
שם קישור 1:
שם קישור 2:
שם קישור 3:
שם קישור 4:
שם קישור 5:

רשימת קבצים
שם קובץ 1:
שם קובץ 2:

סה"כ הודעות: 3
פרק ב
גלית
14:52 20.03.2010
שלום לכם....
לפני שנתיים וחצי התחלתי פרק ב כאשר לי יש ילדה בת 7 ולבן זוגי שתי בנות, בנות 6 ו 9.
לפני כשנה שילבנו את מגורינו דבר שהוביל לשינוי מגורים מצידי לצפון הארץ עם כל המשתמע מכך.
בהתחלה כמובן שהכל התנהל בצורה שקטה וטובה וכצפוי עם הזמן החלו מעט משקעים.
ביתי וביתו הקטנה מסדרות טוב, ומשתלבות בתחומי העניין בניהן.הגדולה מידי פעם משתלבת ופעמים רבות לא מוצאת עניין במשחקיהן (לגיטימי היא גדולה יותר) אז פונה לדרכים שונות למצוא את תשומת ליבן - בעיקר דרכים היוצרות מריבות!
בנוסף לכך בתקופה האחרונה בדרכים שונות ומגוונות מוצאת מקומות לעימותים מולי.
חשוב לציין כי הקשרים בנינו לבין אמם טובים ואף שוחחנו בנושא ארוכות - האם אף סיפרה שהבת שאלה מדוע הם לא חוזרים? והאם זה בגללי או בגלל בן זוגה של האם? מכל זאת ברור כי לילדה שנמצאת הן בבילבול והן בראשית גיל ההתבגרות בדילמות. השאלה שלי היא כיצד עלינו לטפל בנושא? כיצד להתמודד מולה? מאיפה להתחיל?.... אודה לכל סיוע בנושא .. תודה וחג שמח
בנות בני זוג וצרות
רונית
00:00 31.03.2010
הבת שלי קצת יותר גדולה, היום בת 15, למעשה בשנים האחרונות היא עשתה לנו לא מעט צרות סביב כניסתו של בן זוגי לביתנו. אני גם נמצאת ביעוץ פסיכולוגי סביב זה ואולי גם כדאי לך לפנות. בכל מקרה מה שהציעו לנו זה לא לוותר לילדה ולהגיב בעונשים כאשר היא למשל מתפרצת על בן הזוג שלי.
זה קשה מאוד אבל נראה לי שאין ברירה לפעמים. אם ניתן להם לנהל לנו את החיים לא נגיע רחוק וגם קשר זוגי מאוד חשוב. כל פעם כואב לי מחדש אבל אני מאמינה שאסור להכנע כשצריך להעניש צריך להעניש.
שינויים משפחתיים
אפרת גיליס
08:16 06.04.2010
הי גלית,
ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתשובה.
אני מאוד מסכימה עם מה שרונית כתבה לך. אני חושבת שאחד הקשיים שלנו כהורים זה שדווקא בתקופות של שינויים ו'בלגן בחיים', אנו מרגישים שקשה לנו להתמיד בכללים הרגילים שמנחים אותנו (כל הורה והכללים בביתו), אנו מרחמים על הילדים ומגמישים את הכללים. הבעיה היא, שדווקא כשיש בלגן, צריך משהו שיארגן, וזה אותם כללים שבדר"כ כל כך ברורים. אני חושבת שברגע שמבינים את זה אז יותר קל לדבוק בהם ולהתנהל על פיהם ולהביע רחמים או התייחסות לקשי בדרכים אחרות.
העניין הוא שצריך לעשות הפרדה בין ההתנהגות לרגשות. מצד אחד צריך להבין את מה שעובר על הבת הגדולה (כנראה שבתך קצת לוקחת לה את אחותה בתחושה שלה והיא נאבקת על מקומה) ולתת מקום לקושי, לדבר על כך ולא לטייח אותו, לאפשר לבנות של בן זוגך להיות לבד 'כמו פעם' לפעמים וכו. מצד שני, במקרים בהם מתחילות מריבות ועימותים - להיות ברירים וחד משמעיים. יש דברים שלא מאפשרים ולהגיב עליהם בכל אותם דרכים שהגבתם לפני השינוי המשפחתי.

המון בהצלחה,
אפרת גיליס
מקרא:   אורח/ת אורח/ת    חבר/ה חבר/ה    פסיכולוג/ית פסיכולוג/ית    מנחה מנחה    מנהל/ת פורום מנהל/ת פורום    הודעה ראשית הודעה ראשית    עם תגובה עם תגובה    ללא תגובה ללא תגובה